Na twee ongelukkige races zal Romain Grosjean nu echt moeten gaan presteren. De regerend GP2-kampioen heeft een prima pace laten zien in de trainingen en kwalificaties tot dusverre maar na een botsing met Maldonado in Melbourne en een spin in de regen van Maleisie heeft de Fransman in races tot nu toe slechts een handjevol ronden achter zijn naam staan.

Dat moet anders, stelt Lotus kopstuk Alan Permane in de Sun: Na McLaren en Red Bull geloof ik dat wij het snelste zijn op dit moment. Maar om dat te bewijzen moeten we even geen straffen opgelegd krijgen [Raikkonen kreeg een gridpenalty in Sepang] en mag Romain er in de eerste paar bochten niet meer af stuiteren.

Grosjean snapt de hint en heeft inmiddels toegezegd het voortaan beter te zullen doen. Als je fouten maakt moet je die toegeven en ervoor zorgen dat het niet meer gebeurt. Als het niet jouw fout is… dan is het niet jouw fout, aldus de dit jaar teruggekeerde Grosjean. Ik weet zeker dat we mooie dingen kunnen laten zien in nabije races. Mijn seizoen begint dan ook pas in China.

Ondertussen is de Lotus-rijder wel erg blij met het nieuws dat de Franse Grand Prix mogelijk terug op de kalender gaat komen. De Franse premier Francois Fillon heeft vrijdag wederom aangegeven nog altijd in gesprek te zijn over een terugkeer van de race op Paul Ricard. Grosjean juicht dat toe.

Ik hou mijn vingers gekruist, aldus de coureur. Ik denk dat het Franse enthousiasme in de race-sport de laatste jaren is aangetrokken. Er zijn veel leuke reacties geweest na de openingsraces van het seizoen en de eerste punten voor Jean-Eric Vergne. Ik kan alleen maar hopen dat er snel weer een Franse Grand Prix zal zijn.

De toegenomen populariteit van de Fransen in de Formule 1 is voor een groot deel toe te schrijven aan het feit dat er voor het eerst in jaren weer heel wat landgenoten actief zijn in de koningsklasse van de autosport. Behalve Grosjean en Vergne [STR] kunnen de Fransen ook nog juichen voor Marussia-rijder Charles Pic en Force India reserve-coureur Jules Bianchi.