HRT zal in 2012 waarschijnlijk geen gebruik maken van KERS. De F112 is de eerste auto die HRT ontworpen heeft waarbij KERS wel gebruikt zou kunnen worden, maar teambaas Luis Perez-Sala verklaarde tegenover El Confidencial dat de Spanjaarden het systeem waarschijnlijk niet gaan gebruiken.

De auto is ontworpen met het idee om KERS te gebruiken. Het is voor ons nu belangrijker dat we de basis van de auto beter gaan begrijpen zodat we ons consequent binnen de 107% regel kunnen kwalificeren, aldus Perez-Sala. De teambaas van HRT geeft aan dat de officiële test op het circuit van Mugello in mei een belangrijke test gaat worden voor het achterhoedeteam. In China en Bahrein zullen we alvast enkele dingen verbeteren aan de auto, maar ook binnen het team. Dat is een lang proces. Met de informatie die we vervolgens opdoen in Mugello, kunnen we vanaf de Spaanse Grand Prix efficiënter te werk gaan.

Het Spaanse team weet wel waar de verbeterpunten liggen. De snelheid en de betrouwbaarheid van de wagens moet beter. Die twee aspecten moeten we aanpakken en als we goed samenwerken moet dat lukken, al zijn wij een klein team. Luis Perez-Sala stelt dat rondetijden die op 105% van de poleposition liggen haalbaar moet zijn voor HRT. Of het ze gaat lukken. De tijd zal het leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *