Romain Grosjean is door de wedstrijdleiding voor de GP van Italië geschorst. De straf volgt op de startcrash in de Grand Prix van België, waar hij de schuldige aan was. Behalve de schorsing, werd hem ook een boete van € 50.000 opgelegd.

In ronde 1 kwam Grosjean goed van zijn plaats, maar gaf vervolgens Hamilton niet de ruimte die de Brit nodig had om zijn wagen in het rechte spoor te houden. Hamilton spinde en de rest is geschiedenis. Hamilton lanceerde onbedoeld de Fransman, die van geluk mocht spreken dat hij Fernando Alonso niet onthoofdde. De ongelukkige Spanjaard zag zijn kansrijke startpositie dus in 200 meter de grond in geboord worden. Sergio Pérez verloor tevens zijn achtervleugel en ook Kobayashi raakte betrokken. Die viel echter niet uit, maar Grosjean ruïneerde dus het hele weekend van Sauber. Maldonado kwam ook nog in de problemen, na wat later een valse start bleek te zijn.

Neusje voor de crashes

Aangezien het niet de eerste keer dit seizoen is, dat Grosjean bij een incident aan de start van de wedstrijd betrokken is, heeft de wedstrijdleiding nu besloten Grosjean te schorsen voor de volgende race, de Grote Prijs van Italië. Grosjean zelf maakte bekend de straf te accepteren: Het was mijn fout. Ik dacht echt dat ik voor Lewis zat, maar blijkbaar dus niet. Het was niet zo dat ik mijn lijn veranderde, ik dreef gewoon van links naar rechts, maar echt niet met de bedoeling om iemand in de muur te drukken. Het spijt me echt heel erg en ik ben blij dat niemand gewond is. Als reactie op het feit dat hij dit jaar al bij vijf (!) eerste-ronde-ongelukken betrokken is, reageerde de Fransman als volgt. Dat zijn er te veel. Het komt echt niet doordat ik te agressief ben aan het begin van de race. Vaak, zoals ook vandaag, zijn het gewoon inschattingsfouten.

Nu wil Grosjean zich vooral focussen op de volgende race, die voor hem dus, als het goed is, in Japan zal zijn. Ik zal kijken wat er in al die incidenten fout is gegaan en er alles aan doen om zoiets niet nog eens te laten voorkomen in de laatste zeven races.

D’Ambrosio

Lotus maakte nog niet bekend wie de vervanger van Grosjean zal zijn in Monza, maar het ligt voor de hand dat dit de Belg Jérôme d’Ambrosio zal zijn. Hij is op dit moment derde rijder voor Lotus. Naar alle waarschijnlijkheid maakt het team hem bekend als vervanger ergens in het midden van deze week. De Belg reed zijn laatste race eind vorig jaar voor Virgin. Met dat team kon hij nooit hoger dan veertiende eindigen en volgende week dient zich dus naar alle waarschijnlijkheid een mooie nieuwe kans aan voor hem om zich in de kijker te rijden.

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *