Het zag er zo mooi uit voor Sauber. Kamui Kobayashi veroverde voor het eerst een plaats op de voorste startrij en Sergio Pérez reed de vijfde tijd. Door een straf voor Pastor Maldonado schoof hij zelfs nog een plaatsje op.

Maar na het doven van de startlichten was alles anders.

Beide auto’s raakten betrokken bij de startcrash, veroorzaakt door Romain Grosjean, die Hamilton zonder reden wegdrukte. Pérez moest direct opgeven, Kobayashi kon verder, maar zijn auto was dermate beschadigd dat er niet meer dan een dertiende plaats in zat.

Ik was machteloos toen een auto tegen me aan vloog. Ik moest direct naar de pits voor reparaties en zeven ronden later nog eens voor een lekke band. Tijdens de race wist ik niet hoezeer mijn auto beschadigd was, maar terug in het parc fermé zag ik waarom ik zo langzaam was. De sidepod en enkele andere onderdelen waren kapot., aldus een zeer teleurgestelde Kamui.

Perez: Dit was een mooie kans om voor de overwinning te gaan. Ik zat aan de binnenkant van Fernando Alonso en stuurde in voor de eerste bocht, toen er plotseling auto’s van achteren kwamen en me raakten. Het was een grote puinhoop. Hopelijk hebben we in Monza meer geluk.