Pastor Maldonado wordt voor de Grote Prijs van Italië in Monza 10 plaatsen teruggezet op de startopstelling. Dat is de optelsom van twee sancties van vijf plaatsen.

De eerste vijf plaatsen straf zijn voor de valse start die hij maakte. Nadat Maldonado in zijn Williams uit de startblokken stoof, was er meteen veel geroezemoes over een mogelijke valse start van de Venezolaan. Hoewel berichten hierover eerst uitbleven, kwam een aantal ronden later dan toch de melding dat hij hiervoor under investigation was. De stewards zijn dus tot de conclusie gekomen dat het inderdaad een valse start was.

De andere sanctie is het gevolg van een actie die niet op tv te zien was. Opeens verscheen Maldonado, die daarvoor al had moeten stoppen na betrokkenheid bij de startcrash, in beeld bij Les Combes, zonder voorvleugel. Daarop viel hij uit. Het blijkt dat dit een gevolg is van een aanrijding die hijzelf veroorzaakte met Timo Glock. De Marussia-coureur lijkt zelf verder geen hinder te hebben ondervonden van dit incident, maar de stewards vinden kennelijk dat Maldonado zichzelf nog niet genoeg gestraft heeft.

Na deze nieuwe reeks incidenten zal de ophef rond de coureur, die veelvuldig bij incidenten betrokken is, zeker niet verstommen. Sinds zijn verrassende overwinning in Barcelona, in de vijfde race van dit seizoen, heeft hij geen enkel punt meer gescoord. Op deze manier lijkt dat ook in Monza een moeilijke zaak te worden…

By Luc

Leave a Reply

Your email address will not be published.