Op sommige site staat choquerend nieuws over Toyota. Het team heeft sponsor Kingfisher Airlines verloren en dat zou groot nieuws moeten zijn. Het was anders al een tijdje duidelijk dat dit eraan zat te komen. Kingfisher is namelijk in handen van Vijay Mallya, de nieuwe eigenaar van het Jordan/Midland/Spyker team.

Verder heeft Toyota baas Tadashi Yamashina al een voorproefje gegeven van het jaarlijkse rondje “mea culpa” slaan, een eeuwenoude traditie waarin de baas van Toyota zich voor pers en publiek excuseert voor het slechte resultaat van het voorafgaande jaar en laat weten dat het dit jaar beter wordt.

De schuldigen van 2007? De aerodynamische prestaties van de wagen en de Bridgestone banden (die overigens voor iedereen hetzelfde waren). Door de omschakeling naar een nieuwe generatie Bridgestones heeft het team volgens Yamashina wel veel geleerd over de wagen.

Ondanks het feit dat we beter presteerden tijdens het begin van het seizoen zullen we in 2008 vooral teren op de vooruitgang die we in 2007 geboekt hebben.

Misschien was onze wagen te onstabiel tijdens het remmen omdat er een grote verandering was in de neerwaartse kracht, of misschien focusten we teveel op de aerodynamica terwijl we eerder naar de ophanging moesten kijken.

Yamashina heeft twee jaar gekregen om voor betere prestaties te zorgen want ondanks een gigantisch budget is Toyota er nog nooit in geslaagd om een degelijk seizoen neer te zetten. Velen wijzen hiervoor met de vinger naar de bedrijfscultuur binnen het team waarin risico’s worden vermeden en passie taboe lijkt te zijn.

Diezelfde mensen vragen zich dan ook af of het niet beter is om samen met Williams het bed in te duiken. Tenslotte was het klantenteam het hele seizoen lang beter dan het fabrieksteam.