BMW-Sauber gaat in 2008 voor haar eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. De Duits/Zwitserse renstal kan met een tevreden gevoel terugkijken op 2007, maar legt de lat voor komend seizoen nog iets hoger en mikt op een eerste Grand Prix- zege.

Op de website van het team heeft BMW Motorsport-directeur Mario Theissen het over de doelstellingen van het team: We willen het gat met de topteams dichten en we willen ook onze eerste Grand Prix winnen.

Nick Heidfeld denkt dat zijn team grote kansen heeft voor komend seizoen: Terwijl Ferrari en McLaren tot de laatste race in een hevige strijd verwikkeld zaten om de wereldtitel, konden wij ons al volledig richten op de ontwikkeling van de nieuwe auto. Dat is een voordeel geweest voor ons.

Volgens de Duitser gaat een race er helemaal anders uitzien door het verbod van elektronische hulpmiddelen: Ik denk dat het het verbod op traction control en launch control veel invloed zal krijgen. Het verdwijnen van de traction control maakt een race ook spannender, er zullen meer drifts zijn en er zal makkelijker een foutje gemaakt worden, vooral wanneer je onder druk komt te staan. En dat zal leiden tot meer inhaalacties. Ik denk dat het een heel interessant seizoen gaat worden.