Q: Wat waren je gedachten over je allereerste pole-positie die je hier in Monaco hebt behaald?
TRULLI:

“Ik moet bekennen dat ik verrast ben over mijn rondetijd, want ik kon niet geloven dat ik onder de 1m14 ben gegaan en de banden reden vlot. Vanochtend had ik een beetje last van onderstuur en dat verbeterden we, en toen reed ik een geweldige ronde. Dus ben ik erg tevreden om op pole-positie te staan, iets waar ik al heel lang op wacht, zeker hier in Monaco. Ik ben er zeker van dat het morgen een moeilijke race gaat worden.”

Q: Je houdt van deze plek. Je bent hier al snel sinds het begin van je carri�re en hebt al eens op de eerste startrij gestaan.
TRULLI:

“Het enige dat ik hier gemist heb is de zege in de Formule 3-race van 1996, toen ik met een mechanisch probleem moest opgeven. Maar ik ben hier altijd al competitief geweest. Ik moet ook het hele team bedanken, vooral mijn mechaniciens en engineers, want zij zorgden ervoor dat we de laatste weken veel aan de wagen hebben kunnen verbeteren inzake bestuurbaarheid en dit is zeker wat je nodig hebt in Monaco.”

Q: Zoals je reeds vertelde, was jij de enige die onder de 1m14 geraakte en je was erg snel door sectoren twee en drie. Kan je ons een beetje een ronde beschrijven ?
TRULLI:

“Laat me zeggen dat ik wist dat we erg dicht bij elkaar zouden zitten dus moest ik veel risico’s nemen. En dat lukte goed. Ik wist dat mijn zwakke punt de eerste sector was, dus deed ik daar mijn uiterste best en om de een of andere reden vloog ik gewoon door de twee volgende sectoren. Ik vloog door de derde sector, daar was niets speciaals. Ik ben gewoon snel, eender wat ik doe, ik ben twee tot drie tienden sneller dan de andere coureurs, dus hoop ik dat dit morgen hetzelfde zal zijn in de race.”

Q: Ralf, gefeliciteerd met je tweede positie maar je start morgen tien plaatsen terug door dat probleem op donderdag. Het is een matige dag voor je.
R.SCHUMACHER:

“Jazeker. We hebben het beste uit de wagen gehaald. De wagen bestuurd zoals we verwachten, of zelfs nog beter. Ik denk dat ik morgen zeker competitief genoeg zou zijn geweest. Zeker van waar we nu starten zal het moeilijk zijn, maar we zien wel. Soms maak ik fouten, dat het ik al dikwijls gedaan, en ditmaal was de motor het zwakke punt. Ik maak me niet echt zorgen, zolang we maar proberen en kunnen aanklampen. Het ziet er veel beter uit dan in Barcelona dus het gaat de goede richting uit.”

Q: Kan je bevestigen dat je zeker tien plaatsen achteruit start, of opteren jullie misschien op de allerlaatste startpositie met het oog op de eerste bocht ?
R.SCHUMACHER:

“Nee, nee. We zullen starten waar we zijn.”

Q: Jenson, op de eerste startrij voor Monaco, je bent waarschijnlijk erg tevreden.
BUTTON:

“Ja, heel blij. Het is duidelijk teleurstellend voor Ralf en beide heren hier zijn mijn teamgenoten geweest, dus weet ik hoe goed ze hier rijden en ben ik tevreden dat ik dit resultaat heb gehaald.”

Q: Praat ons doorheen je ronde. Een klein foutje in de tweede sector, misschien ?
BUTTON:

“Je, ik heb hier al de hele dag moeite. Ik heb heel wat onderstuur in de wagen en�”

Q: Als ik kan vragen, wat betekend sector twee wanneer je praat over onderstuur ? Naar welke bochten verwijs je dan ?
BUTTON:

“Het zijn veelal de traagste bochten van het circuit, zoals Mirabeau, Loews, Portier en de uitgang van de tunnel. En ik had gewoon teveel onderstuur. Ik denk dat we het hebben kunnen oplossen, maar ik denk dat ik daardoor een beetje tijd heb verloren.”

Q: Jarno, Micha�l Schumacher is vijfde, morgen vierde op de grid. Heb je daar enige bedenkingen over ? En misschien kunnen de andere twee bijspringen, het is hier een belangrijke race voor hem en hij start hier niet eens op de eerste rij.
TRULLI:

“Wel, voor een keer start hij niet op de eerste rij en voor een keer leid ik het veld. Om eerlijk te zijn kijk ik enkel naar mezelf. Het is wel teleurstellend voor hem om een beetje achter te lopen hier in Monaco, maar hij is nog altijd een kampioen en hij is nog altijd iemand die zich naar voren kan werken gedurende de race, dus denk ik dat hij morgen ook hard zal werken. Hoe dan ook, op dit moment ik geniet gewoon van mijn eigen prestatie.”

Q: We weten nu dat je wagen snel is, maar ik versta dat sinds je de snelste tijd hebt neergezegt, je bewezen hebt dat ook Renaults veilig zijn. Wat gebeurde er opweg van de pitstraat naar de televisie-interviews?
TRULLI:

“(de vraag niet begrijpend) Ik was erg verrast door mijn rondetijd en hoe het allemaal tot stand kwam. Het is duidelijk een goed gevoel voor mij, een goed gevoel voor het team voor mijn mechaniciens en mijn engineers, omdat ik dit resultaat al zolang hoopte te bereiken. Op dit moment geniet ik er gewoon van en dit is mijn eerste pole-positie, en morgen zien we wel. Ik kan niets anders bedenken op dit moment.

(Ralf legt hem de vraag uit) Ah, het ongeluk ! Goed. We lachten omdat we waarschijnlijk niet genoeg risico’s namen op het circuit wanneer we in onze Formule 1-wagens zitten, dus namen we risico’s in de personenwagen. Het was onverwachts. We waren beiden verrast wanneer die wagen op ons toekwam. We wisten, hoe dan ook, dat Renaults heel veilige wagens zijn.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter