Wat ging er toch mis bij Ferrari dit weekend? Na de, naar rode normen, rampzalige kwalificatie gisteren moest de Scuderia tevreden zijn met een derde plek voor Rubens Barrichello. De Braziliaan eindigde meer dan een minuut achter Jarno Trulli. Michael Schumacher was eerder uitgevallen na een mysterieuze aanrijding met Montoya.

“Eerst en vooral moet ik Jarno proficiat wensen. Hij heeft een geweldige race gereden, en ik ben zeer blij voor hem. Ik denk niet echt dat ik hem kon bedreigen maar tijdens het ongeluk met Montoya reed ik aan de leiding. Ik was aan het accelereren en remmen, zoals we normaal doen achter de Safety Car. Dit deed ik eerder tijdens de lap ook al, dus de tunnel was niet de eerste keer. Een beetje rook is niet ongewoon, je probeert om de banden en de remmen op temperatuur te houden.”

Wat volgt is een kleine voortzetting van de woorden oorlog tussen de nummers 1 van Ferrari en Williams:

“Dit is er gebeurt, de raceleider is aangereden door een achterligger. Ik ben er zeker van dat het niet opzettelijk was en ik aanvaard de beslissing van de stewards.”

Rubens Barrichello slaagde er in om op zijn verjaardag, en ondanks een kleurloze race, toch op het podium te komen. Maar de Braziliaan kende in het begin van de race heel wat problemen.

“Ik heb zeer veel geluk gehad om aan te komen vandaag. Mijn derde plek was een verjaardagscadeau van God.”

“Bij de start was ik nog niet van mijn lijn af toen Sato me al voorbij ging. Later smakte mijn wagen vrij hard tegen de grond, waardoor mijn wielen veel blokkeerde. Ik dacht aan een punctuur. Het team vroeg me om buiten te blijven en af te wachten of het beter ging op mijn tweede setje banden. Maar zelfs toen bleef de wagen de grond raken, en ik reed tijdens de safety car zelfs heel traag voorbij de pitmuur zodat het team kon controleren of de ophanging niet gebroken was.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter