De Duitse boulevardkrant Bild meldt dat de overname van Formule 1 door Liberty Media gaat zorgen voor een ferme prijsverlaging voor grand prix tickets.

De overname is nog niet geheel definitief. Er is een principeakkoord gesloten en de verwachting is, dat bij het begin van het seizoen 2017 de aktes worden getekend.


Wat zijn de gevolgen voor de fans, de bezoekers van grand prixs en de kijkers?

-Volgens Bild zullen de prijzen fors dalen. Een weekendje Formule 1 kost nu ongeveer 600 Euro, die prijs zou naar 150 Euro gaan.

-In het komende jaar zullen een aantal grote mediacontracten verlopen en dat biedt volgens het verhaal van Bild voor Liberty Media de gelegenheid om die contracten uit te breiden naar social media, waardoor de races, samenvattingen, hoogtepunten en alles er omheen beschikbaar komen voor gebruikers van smartphone en tablet. Die content wordt dan zowel in abonnementsvorm als in pay-per-viewvorm aangeboden.

-De rijders en teams zullen door Liberty Media gestimuleerd worden meer gebruik te maken van social media om de band tussen fans en rijders en teams te versterken. Of Liberty daarvoor een eigen platform zal ontwikkelen wordt nog duidelijk in de komende tijd.

-Er zouden eerder meer dan minder races op het Europese continent worden georganiseerd.

Verder:

-De teams krijgen alsnog de mogelijkheid zelf te investeren in aandelen in Formula One Group, waardoor betrokkenheid en medezeggenschap vergroot worden.

-Bernie Ecclestone (85) zou nog drie jaar blijven maar krijgt in Chase Carey (62) wel een baas boven zich…

Glans

Al deze veranderingen zouden als ze werkelijk doorgang vinden bijdragen tot een vaster fundament op korte termijn voor een veel grotere fanbase en meer exposure waarop Liberty Media Formule 1 kan uitbouwen tot een wereldsport die door veel meer kijkers wordt genoten dan nu het geval is.

Als het allemaal doorgaat getuigt dit nieuws van een visie die Formule 1 vooruit kan helpen en weer meer positiviteit en glans zal geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.