Max Verstappen kende een moeilijke kwalificatie in Oostenrijk. De Red Bull coureur kwalificeerde zich als zesde op de Red Bull Ring, maar dankzij de gridpenalty van Lewis Hamilton zal hij starten vanaf de vijfde plek.

Verstappen had op het circuit bij het Oostenrijkse Spielberg moeite om een ronde te rijden waarbij de achterkant van de wagen niet uit het spoor raakte. Tot overmaat van ramp verloor hij in zijn laatste ronde ook nog eens de controle over de auto. We zien morgen hoe het zich ontvouwt. Vandaag was het een beetje jammer. Ik had liever iets naar voren gestaan. Dat was ook mogelijk, als er niet die gele vlag op het laatst was. Dan verlies je twee tienden, zit je boven je tijd en wil je evengoed die tijd inhalen in dat laatste gedeelte, maar dan ga je eraf. Dat is natuurlijk balen, maar aan de andere kant, over het algemeen zit het wel redelijk goed. Vertelde Verstappen tegenover zijn eigen website.

Het doel voor Verstappen is dit weekend om vooral weer eens aan de finish te komen. Toch hopen de massaal naar Oostenrijk afgereisde Nederlandse fans op een herhaling van vorig jaar, toen Verstappen als tweede over de streep kwam. Verstappen zelf is echter niet zeker of het podium er in zit, hij hoopt vooral op regen. Of we op pure snelheid het podium kunnen halen, ben ik niet zeker van. Er moet voor ons nog wel wat gaan gebeuren. Als er wisselende weersomstandigheden zijn is dat altijd goed voor ons. Op pure snelheid kunnen we Ferrari en Mercedes niet helemaal bijbenen, maar met een goede strategie weet je het maar nooit.

Dankzij de gridpenalty van Lewis Hamilton start Verstappen zondag niet vanaf de zesde plek, waar hij kwalificeerde, maar vanaf de vijfde plek. Buiten het feit dat hij een plekje wint op de startopstelling, heeft hij nu ook het voordeel dat hij vanaf de linkerkant van de grid mag starten. De linkerkant van de grid is de racelijn, hier is dus meer grip en ligt veel minder vuil dan aan de rechterkant.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.