Lewis Hamilton heeft de eerste vrije training van de Grand Prix van Oostenrijk als snelste afgesloten. De Brit klokte met een tijd van 1:05.975 bijna twee tienden sneller dan Max Verstappen. De derde tijd was voor Valtteri Bottas. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die een gloednieuwe motor in zijn McLaren heeft liggen, klokte een hele mooie zevende tijd, maar volgt wel al op 1,3 seconden van Hamilton.

Ondanks het droge weer stond deze sessie vooral in het teken van de vele spins die plaatsvonden. Sainz, Verstappen, Kvyat, Bottas, Magnussen, opnieuw Kvyat, nog eens Sainz, nog eens Kvyat, Stroll, Palmer, nog eens Verstappen, nog eens Stroll, Vettel en Raikkonen, allemaal gingen ze de baan af, maar zonder veel erg.

De enige echte problemen in de sessie waren er voor Romain Grosjean, die een lekke voorband kreeg en hierdoor ook lichtjes zijn ophanging beschadigde, maar de Fransman kon wel verder.

Dat Hamilton uiteindelijk, nadat Verstappen een tijd leidde, de snelste tijd klokte op de zachte band geeft aan dat Mercedes er voorlopig wat bovenuit steekt, al had Bottas het duidelijk moeilijker dan zijn teamgenoot. De Ferrari’s kwamen op enkele spins na dan weer helemaal niet in het stuk voor en moesten toekijken hoe de concurrentie een halve seconde voorop lag.

De positie van Vandoorne is zeer knap te noemen in deze sessie, maar hij, Alonso, Ocon en Celis waren wel de enigen die op de ultra zachte band reden. Het zal dus wachten zijn tot de tweede training om te zien waar McLaren echt staat, maar het lijkt er op dat die nieuwe motor toch weer een belangrijke upgrade is.

De tweede training staat vanmiddag gepland van 14u tot 15u30.

Uitslag


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!