Sebastian Vettel heeft de snelste tijd geklokt tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco. De Duitser klokte met een nieuwe recordtijd van 1:12.720 bijna een halve seconde sneller dan de Red Bull van Daniel Ricciardo, die net Kimi Raikkonen kon voorblijven. Max Verstappen klokte de zesde tijd, terwijl Stoffel Vandoorne eindigde met de elfde tijd.

Incidenten waren tijdens deze sessie iets talrijker dan vanmorgen, met de grootste klapper die op naam komt te staan van Lance Stroll, die toch weer de fout inging. Hij kwam in de muur terecht bij Casino Square en zijn Williams was tamelijk hard gehavend, waarna de rode vlag werd gezwaaid. Na zes minuten kon de sessie opnieuw hervat worden.

Ook Ocon kwam met de muur in aanraking en moest de pits opzoeken voor herstellingen. Lang duurde dat voor de Force India rijder gelukkig niet. Ook Ericsson en Grosjean hadden enkele warme momenten op de baan, maar kwamen met de schrik vrij. De sessie van Jolyon Palmer zat er dan alweer snel op nadat hij tot stilstand kwam met een rokende bolide.

Na de top drie verrasten net als vanochtend de Toro Rosso’s, met een zeer knappe vierde en vijfde tijd voor Kvyat en Sainz. Het duo bleef zo Max Verstappen voor, met Perez op de zevende plaats.

Mercedes viel dan weer tegen met achtste en tiende tijd voor Hamilton en Bottas, maar verwacht wordt dat zij vooral focusten op de lange runs in deze sessie. Magnussen zette zich tussen beide mooi op de negende plaats.

Opnieuw een probleemloze sessie voor Vandoorne, die met een tijd van 1:13.946 slechts zeven tienden slechter deed dan de als tweede geplaatste Ricciardo. Jenson Button klokte nagenoeg dezelfde tijd en eindigde als twaalfde.

Uitslag


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!