Ook dit jaar geen Ferrari op P1, zelfs niet op P2. Vandaag presteerde de Scuderia Ferrari onder het niveau dat we van hen gewend zijn. Voor Rubens was het een heel teleurstellende race, hij kon maar een puntje veroveren in een race waarin hij niet veel van zich heeft kunnen laten zien. Hij zat steeds vast in het verkeer. Schumacher maakte daarentegen twee plaatsen winst door een goede pitstopstrategie. Maar verder dan de derde plaats raakte ook hij niet.

Michael Schumacher:

“Om van vijfde op de grid als derde, op het podium, te eindigen is vrij goed in Monaco. Ik kan zeggen dat ik misschien hoger was ge�indigd indien ik niet vast had gezeten achter Trulli in het begin van de wedstrijd. Maar onze strategie bestond uit een lange eerste stint, dus meer brandstof aan boord, hetgeen de reden was dat ik achter hem zat. Tijdens sommige momenten in de race kon ik niet alles geven wat ik wou, omdat het totaal pakket niet optimaal was. Ik genoot van het jagen op de leiders tegen het einde van de race. Ik bleef maar doorduwen tot aan de zwartwit geblokte vlag, omdat de mogelijk er steeds bestond dat de eerste twee in de fout zouden gaan. We hebben dit weekend gezien, zoals we al eerder hebben gezegd, dat de concurrentie zeer dichtbij zit dit jaar.”

Rubens Barrichello:

“Ik heb niet veel te zeggen over een race die ik enkel als teleurstellend kan omschrijven. Ik kon me nooit ten volle geven want ik zat altijd vast in het verkeer, zodus kon ik nooit het onderste uit te kan halen. Het is onmogelijk om in te halen op dit circuit. Aangezien ik een positie had verloren tijdens de start, kon ik mijn situatie niet verbeteren.”

Jean Todt:

“Het was een nek aan nek race. De wagens die vanop de eerste vier rijen startten eindigden ook allemaal in de punten. Dit bewijst dat het veld zeer dicht bijeen zit dit jaar en dat de vier topteams in het kampioenschap een hoog niveau van competitiviteit en betrouwbaarheid hebben bereikt. Na de eerste pitstop dachten we dat Michael nog twee plaatsen zou kunnen inhalen. Maar het gat met de twee leiders werd groter tijdens zijn tweede stint, omdat het banden-wagen pakket niet optimaal werkte. Zodus werd dit een onmogelijke taak. Rubens verloor een plaats bij de start en bleef de hele race in dezelfde positie. Inhalen is hier enkel mogelijk als de anderen in de fout gaan of via pitstops. Maar in Rubens geval deden zich geen van beiden voor. Niettegenstaande zijn de zeven punten belangrijk voor het constructeurskampioenschap. Michael heeft vandaag 2 punten moeten prijsgeven aan de leider in het kampioenschap en wij staan er drie achter in het constructeurskampioenschap. Dit bewijst wederom dat er dit seizoen op het scherpst van de snede wordt gestreden. We zullen de komende weken hard moeten werken, zowel op de ontwikkeling van de F2003-GA als met Bridgestone i.v.m. de banden.”

Ross Brawn:

“Onze prestaties in de kwalificaties gisteren kostten ons de kans op een beter resultaat vandaag. In de eerste stint zat Michael vast achter Trulli en verloor daardoor kostbare tijd in vergelijking met de leiders. Onze strategie was goed en de wagen werkte goed en de pitstops verliepen vlotjes. We deden alles wat we konden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter