Nick Heidfeld finishte deze namiddag als elfde in de Grand Prix van Monaco. De Duitser slaagde er in om de eerste ronde enkele plaatsen goed te maken, maar voor de rest had hij te weinig grip om verder naar voor op te rukken.

Nick Heidfeld:

“Na de start, voor de eerste bocht, won ik twee plaatsen. Tot direct na mijn eerste pitstop ging alles goed. Toen kwam ik vast te zitten achter Jos Verstappen. Ik verloor daar heel wat tijd mee. Met mijn derde set banden duurde het een beetje voor de wagen opnieuw een goede balans had. Ik had vooral last van onderstuur. Ik kan eigenlijk niet klagen over het gedrag van de wagen. Maar als alle wagens van de topteams de race eindigen is er voor ons geen kans om in de punten te eindigen. “

Ondertussen was het weekeinde van Heinz-Harald Frentzen al lang gedaan. In de eerste ronde knalde hij met zijn Sauber-Petronas in de vangrails. Het weekeinde eindigde dus voor Frentzen zoals het begon op donderdag.

Frentzen:

“Ik maakte een fout door te snel in de nieuwe chicane te willen gaan. De onderkant van de wagen raakte de curbstone en daardoor verloor hij alle grip en vloog in de vangrail. Het is erg dat ik de race op deze manier moest eindigen, want ik reed op een ��n stop strategie. Ik woon in Monaco en moet nu een jaar wachten om hier weer eens onder de mensen te durven komen. “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter