Ook dit weekeinde eindigde weer is een grote teleurstelling voor het team van BAR-Honda. In de 65e ronde moest Jacques Villeneuve zijn wagen aan de zijkant plaatsen nadat zijn motor het had begeven. Jenson Button kon om de welgekende redenen zelfs niet deelnemen aan de race.

Jacques Villeneuve:

“Het is erg frustrerend om weer eens de race niet tot een einde te kunnen brengen. In het begin verloor ik veel tijd achter Nick Heidfeld. Ik had al een vermoeden dat er iets fout was met de motor bij de eerste pitstop. De motor maakte een ander geluid en er waren trillingen in de wagen. Toen ik in de 65e ronde uit de tunnel kwam begaf hij het helemaal. Ik zal dit weekeinde weer maar eens snel proberen te vergeten, en hopen op een beter resultaat in Canada.”

Jenson Button kwam op advies van de doktor niet aan de start van de race. De Brit zelf wou wel race maar begreep uiteindelijk dat het in zijn eigen belang was dat hij deze race aan zich liet voorbijgaan.

Jenson Button:

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet mee kon racen. Het weekeinde begon zo mooi voor mij. Ik dacht dan ook dat ik hier een goed resultaat kon neerzetten. Ik wou graag aan de race deelnemen maar tegelijkertijd wist dat ik een beetje rust me beter zou doen. Ik ga me nu voorbereiden op de race in Canada. Het team deed het geweldig op donderdag en zaterdag en het is spijtig dat ik hen niets kan teruggeven.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter