Bij Renault hadden ze meer verwacht dit weekend. Ze hadden gehoopt met hun chassis erg competitief te zijn op de tragere omloop van Monaco, gezien piekvermogen in de straten van deze mondaine stad een minder bepalende factor is. Het heeft niet mogen zijn. De bolides eindigden vlak achter elkaar op een vijfde en zesde plek. Toch enigzins een mooie prestatie van Alonso die zich van achtste op de grid naar de vijfde stelling wist op te klimmen op het circuit dat bekend staat als aartsmoeilijk om op in te halen. Zoals Alonso de ladder opklom, viel Trulli enkele treden naar beneden. Hij kon zijn vierde tijd in de kwalificaties niet omzetten in een mooi resultaat, hij werd gehinderd door ander verkeer.

Fernando Alonso:

“Ik denk dat het een vrij mooi einde van een toch wel moeilijk weekend voor mij was. Ik kreeg maar niet het maximum uit de wagen geperst tijdens de training en de kwalificaties. Mijn vijfde plaats is zeker een goed resultaat en ik ben blij dat ik wat punten heb gescoord voor het team, en zeker ook omdat ik nu ook derde sta in het wereldkampioenschap.”

Jarno Trulli:

“Een teleurstellend resultaat voor mij, aangezien ik erg competitief was dit weekend. Ik gaf alles tijdens de race maar ik raakte vast in het verkeer en verloor veel tijd bij het dubbelen. Ik verloor ook nog een plaats tijdens mijn tweede pitstop. Dit is zeker niet wat ik verwachtte van deze race. De drie punten die ik heb behaald zijn maar een magere troost.”

Flavio Briatore:

“Het enige positieve aan deze race is dat beide wagens de finish bereikten en dat we wat punten bijeen hebben gesprokkeld. We dachten dat we competitiever waren op dit circuit en we waren vandaag verrast door de veel sterkere prestaties van de Williams wagens.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter