Zoals gebruikelijk is in de straten van Monaco vinden de eerste trainingen hier plaats op donderdag en niet op vrijdag. Zoals het er nu naar uitziet zou dit wel eens de enige droge dag kunnen worden van dit raceweekeinde.

In tegenstelling tot op andere circuits, en zeker dat van Barcelona, beginnen de teams hier met gelijke wapens, want niemand heeft hier uiteraard kunnen testen op voorhand. Dus iedereen zal hier van 0 zijn goede set-up moeten zoeken.

De eerste die vrij snel rond gaat is Anthony Davidson. Hij geeft zijn BAR al serieus de sporen. Hij heeft na een kwartiertje oefenen de leiding met een tijd van 1�21,153�. Er zijn slechts zes rijders die al een tijd achter hun naam staan hebben, waaronder de drie Minardi rijders. Leinders is voorlopig de traagste met een tijd van 1�26,185�.

Het eerste opmerkelijk feit is dat Ralf Schumacher in zijn eerste snelle ronde moet stoppen. Of het een mechanisch probleem of een crash is, is nog niet duidelijk. Zijn training zit er al op.

Fernando Alonso is de eerste die onder de 1�20 gaat. Met een tijd van 1�19,891� neemt hij de leiding van Davidson over.

Ondanks alle geruchten en speculaties zit Pantano gewoon in de Jordan wagen. Hij staat op een voorlopige derde plaats.

Halfweg deze eerste sessie is de stand bovenaan: Alonso, Davidson, Montoya, Webber en da Matta.
Verschillende coureurs hebben nog geen enkele snelle ronde gereden. Daaronder natuurlijk de twee Ferrari en McLaren rijders. Davidson is de actiefste met al 15 gereden ronden.

Fisichella rijdt in zijn Sauber de snelste tijd na ongeveer 35 minuten training. 1�18,441� is de nieuwe referentietijd. Ondertussen is er een tweede slachtoffer in Monaco. Ook Mark Webber heeft zijn wagen aan de kant moeten zetten. Daardoor wordt de sessie nu onderbroeken. Iedereen terug naar de pit. De motor van de Jaguar had vuur gevat. Hij zal moeten gewisseld worden met de nodige gevolgen voor Mark Webber. Hij zal dus al ergens achteraan moeten starten, en als er ��n plaats is waar je dat niet wil doen is natuurlijk in Monaco. De kans dat zijn race al naar de knoppen is, is tamelijk groot.

Na een kleine 10 minuten beginnen de coureurs er terug aan voor de resterende 25 minuten.

En opnieuw is het Davidson die de beste tijd laat noteren; met 1�17,791� doet hij net sneller dan zijn teamgenoot Button. Ondertussen is ook Leinders weer aan een degelijk serie ronden bezig.elke ronde gaat hij wat sneller. Ondertussen is hij al sneller dan zijn teamgenoten Bruni en Baumgartner.

Ondertussen neemt Michael Schumacher zijn vertrouwde eerste plaats in de stand over van Davidson. En een derde slachtoffer die moet stoppen is Timo Glock in zijn Jordan.

De derde plaats wordt overgenomen door Sato, waarmee BAR zijn ambities voor deze GP kracht weet bij te zetten. Ondertussen blijft Davidson maar ronden afleggen. Hij is zelfs de snelste op de eerste sector.

In de laatste minuten moet ook Bj�rn Wirdheim zijn jaguar langs de kant zetten. Het zullen drukke uren worden bij de mecaniciens van het team.

Voor de verrassing van het eerste uur zorgt Ricardo Zonta in de middelmatige Toyota. Hij neemt de leiding over van Schumacher met een tijd van 1�17,426�. De reactie van Schumi laat echter niet lang op zich wachten. Met 1�16,676� neemt hij opnieuw de leiding over. Bas Leinders heeft ondertussen slechts 12 rondjes gereden. Of hij een probleem heeft op zijn Minardi is ons op dit moment niet duidelijk. Hij staat op een 24 plaats omdat Ralf Schumacher geen tijd achter zijn naam heeft staan.

In de laatste seconden weten Coulthard en Button zich ook nog vooraan de nestelen. Ook Schumi gaat nog wat sneller rond.

De volledige tijden volgen snel en straks weer een verslagje van de tweede vrije training op het circuit van Monaco.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter