Jaguar kan met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste sessies in Monaco. Mini ster Mark Webber had na 8 competitieve rondes een olie lek nadat een slangetje was los gekomen. De achterkant van de wagen had grote schade opgelopen, waardoor Webber tijdens de tweede sessie langs de kant moest toekijken.

“Dit was niet de start waar ik op gehoopt had. Nadat ik plots alle olie druk verloor moest ik in het midden van de baan stoppen. De wagen stond in brand en ik moest snel alles doen om de schade te beperken. Ondanks mijn pogingen was de schade te groot om nog aan de tweede sessie te kunnen deelnemen. Ik had graag meer rondes afgelegd, maar zo gaat het nu eenmaal.”

Christian Klien had er een mooie eerste sessie opzitten, maar in de tweede vloog hij in bocht drie in de barri�res nadat de elektronica en de hydraulica het begeven hadden.

 

“Dit circuit is nieuw voor mij, en ik ben blij met mijn vooruitgang. Het stratencircuit is anders dan andere circuits, maar ik hou wel van de uitdaging.
Toen ik deze middag aan de bandenevaluatie wou beginnen begaf mijn elektronica het, waardoor er ook problemen opdoken met de hydraulica. Ik vloog hierdoor in de barri�res, maar de schade valt best nog mee.”

Ook testrijder Bj�rn Wirdheim had een aanraking met de barri�res. Hij beschadigde de achter- en voor ophanging van zijn R5. Jaguar kende dus een zeer moeilijke eerste dag, en de jongens van de kat hebben nog veel werk om beide wagens terug in orde te krijgen voor de kwalificatie van zaterdag.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter