Gooit een F1-race in de soep en je krijgt chaos. En een race vol strijd!

Hamilton [P7] kwam zonder zorgen of fouten weg en leek op weg naar een 90ste overwinning. Michael Schumacher haalde ook dezelfde mijlpaal op Monza, maar het universum had andere plannen.

Bottas [P5] zag na een beroerde start in de eerste bochten de McLarens van Sainz [P2] en Norris [P4] passeren en even later ook Pérez [P10] en Ricciardo [P6].

Verstappens start was ook niet heel geweldig. Hij werd door Norris en Ricciardo in de eerste ronde terug verwezen naar de zevende plaats.

Magnussen zette onbedoeld alles op zijn kop door in ronde 20 zijn kapotte Haas bij de pitlane-ingang te parkeren. De safetycar verscheen en het stoplicht bij de pitlane stond op rood.

Hamilton besloot het inrijverbod te negeren, wat hem op een ‘stop and go’ van 10 seconden kwam te staan. De leider in het kampioenschap wist nog wel van de laatste plaats naar een zevende plek te rijden.

Nadat Vettel al was uitgevallen met een remprobleem, vloog Leclercs Ferrari in de 25ste ronde hard van de baan. De rode vlag kwam tevoorschijn en de race werd stilgelegd.

Na de herstart had Gasly ineens de beste papieren. Carlos Sainz drong nog wel fel aan, maar Gasly hield stand.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!