Esteban Ocon mag twee strafpunten bijschrijven op zijn superlicentie. De Fransman ging in Q1 van zijn gas, maar bleef op de ideale lijn rijden terwijl Jolyon Palmer net met een snelle ronde bezig was. Palmer moest uitwijken om contact te voorkomen.

De raceleiding constateerde daarop dat Ocon de coureur van Renault flink had gehinderd in zijn run en liet de nieuwe Force India-coureur drie posities inleveren. Esteban zal morgen dus vanaf de laatste startplek op de grid aan zijn Braziliaanse Grand Prix moeten beginnen.

Op het moment van het gebeuren was de jongeman in gesprek met zijn team, dat hem –vreemd genoeg– niet informeerde over de aankomende auto. Toen Ocon doorkreeg dat Palmer eraan kwam, trachtte hij zijn ‘fout’ te herstellen. Tevergeefs.

Sauber-coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr profiteren van de terechtwijzing voor Ocon en schuiven op naar respectievelijk P20 en P21 op de grid.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!