P1. Fernando Alonso (Renault) – 1:12.296

De dag is goed verlopen. We hebben ons programma zonder problemen afgewerkt en hebben veel interessante gegevens verzameld. We zullen nog hard moeten werken om de wagen beter te maken tegen morgen, maar ik ben tevreden over mijn dag.

P2. Felipe Massa (Ferrari) – +0.057

Het is misschien nog maar vrijdag, maar in zo’n belangrijk weekend is het belangrijk om een goede start te nemen. We hebben een goede afstelling gevonden en de wagen had in beide sessies een goede balans. Deze baan geeft veel grip dus op dat vlak was er vandaag geen enkel probleem, ondanks de lage temperaturen en de beschikbare bandensoorten. Mijn doel? Voor al de rest rijden, zowel morgen als zondag. Dan kunnen we de eindafrekening maken wanneer de race voorbij is. Het is voor mij een geweldige motivatie om thuis te rijden met het publiek aan mijn kant: het geeft een fantastisch gevoel, maar het is moeilijk te verwoorden.

P3. Jarno Trulli (Toyota) – +0.139

Gisteren had ik nog een griepje dus heb ik mijn tijd genomen om te rusten en te recupereren. Vandaag voelde ik me beter en ik heb probleemloos kunnen rijden. Over het algemeen hebben we een goede vrijdagsessie gehad. We hebben het werk aan de afstelling afgerond en naar de bandenkeuze voor de race gekeken. De balans van de wagen is met succes bijgesteld. We hebben hier en daar nog wat ruimte voor verbetering maar over het algemeen ben ik tevreden en we hebben ons tot nog toe competitief getoond. Het is nog maar vrijdag en eigenlijk zouden we de baan graag wat warmer willen zien maar al bij al was het een goede dag.

P6. Sebastian Vettel (Toro Rosso-Ferrari) – +0.391

De vrije training was hoofdzakelijk droog, maar de omstandigheden waren moeilijk in de motregen: je zag de druppels op je vizier en kon niet zien hoe ver je nog kon gaan. We hebben over de middag een grote stap gezet om de wagen te verbeteren. Ik denk dat het hier moeilijk zal worden om de banden op niveau te krijgen over een hele run, en je kon zien dat velen het daar lastig mee hadden. Naar het einde toe kon je de gegroefde banden zien veranderen in slicks, dus misschien zijn we ons al aan het voorbereiden op 2009!

P9. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – +0.531

Onze wagen was verblindend snel vanmorgen, ondanks het koude weer dat ervoor zorgde dat de baan nogal glad aanvoelde. Na de middag hebben we ons geconcentreerd op de racesnelheid, maar we werden onderbroken door de regendreiging en de veranderende windrichting. Ik heb een paar keer een ‘flat-spot’ gemaakt op mijn banden, maar ik heb er vertrouwen in dat de veranderingen die we hebben gemaakt ons in een goede positie zullen stellen voor morgen.

P12. Robert Kubica (BMW Sauber) – +0.675

Dit was een gebruikelijke vrijdag en we hebben ons geplande programma afgewerkt. We hebben wat eenvoudig werk verricht aan de afstelling en de verschillende bandensoorten geëvalueerd. Aan het einde van de beide sessies was er wat motregen in sommige bochten. Die paar druppeltjes hebben de grip echter niet echt beïnvloed. Nu gaan we de gegevens analyseren die we vandaag hebben verzameld.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.