De weersverwachtingen voor de rest van het weekend zijn een beetje veranderd. Vrijdag was het, tegen de verwachtingen in, vrijwel volledig droog en soms zelfs zonnig. Tijdens de tweede vrije training vielen er enkele druppels, maar dat waren er niet eens genoeg om de baan nat te kunnen noemen.

Ook zaterdag lijkt het er nu sterk op dat het de hele dag droog blijft. Voor de fans van Lewis Hamilton en Felipe Massa waarschijnlijk een pak van hun hart, aangezien de titelstrijd dan tenminste niet in de kwalificatie al verloren kan zijn.

Voor de race is de kans echter klein dat het helemaal droog zal blijven. Er worden zelfs zeer hevige onweersbuien verwacht die wel eens snel roet in het eten zouden kunnen strooien van menige pitstopstrategieën. Door deze situatie zitten de coureurs ook met de moeilijke beslissing om zaterdag voor een droogweer- of regenafstelling te kiezen, want vanaf het moment dat de wagen de baan op rijdt bij het begin van de kwalificatie, mag er de rest van het weekend niets meer veranderd worden aan de wagen (behalve de voorvleugel). Een rare kwalificatie en dito startgrid behoren dus tot de grote kanshebbers.

By peter