De zesde stage van de Rally van Japan is stilgelegd door een zware crash van François Duval.
De Belg knalde na vijf kilometer in de vangrails. Duval zelf kon op eigen kracht uit het wrak stappen, maar zijn copiloot Patrick Pivato is er erger aan toe. Reddingsteams deden er lange tijd over eer ze hem uit het wrak kregen. Wat later werd hij overgevlogen naar het ziekenhuis.

Daar werd bij Pivato gebroken bekken en scheenbeen vastgesteld. Een woordvoerder van de organisatie verklaarde het volgende: ”Na grondig onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zijn verwondingen beperkt waren tot een gebroken bekken en gebroken scheenbeen. Vanavond ondergaat hij nog een operatie. Net na het ongeluk was het duidelijk dat Pivato wel bij bewustzijn was maar hij kon niet op eigen kracht uit het wrak kruipen. Ook François heeft intussen een onderzoek ondergaan, hij heeft geen verwondingen aan de crash overgehouden.”

Ook de achtste stage zou door dit ongeluk worden geschrapt. Amper zeven wagens waren al aan de finish gekomen toen de stage werd stilgeled. Nadat eerder ook de zevende stage door slechte weersomstandigheden werd geschrapt, besloot de raceleiding alle teams terug naar het hoofdkwartier te brengen.

Net voor de crash hadden Duval en Pivato de tweede plaats overgenomen van Jari-Matti Latvala, net achter Mikko Hirvönen. Met het wegvallen van Duval komt Sébastien Loeb op een derde plaats te liggen, en daarmee op een zucht van zijn nieuwe wereldtitel. De uitslag is door het ongeluk echter nog niet officieel vrijgegeven. Duval was aan zijn vierde race toe bij Stobart Ford en haalde al twee podiums.

By peter