Het heeft tot de allerlaatste kilometer geduurt voor er een opvolger werd gevonden voor Kimi Raikkonen. Bij Ferrari werd er te vroeg gefeest en Lewis Hamilton won z’n eerste titel. De Scuderia mag zich wel troosten met de constucteurstitel.

Felipe Massa:
De race was gewoon perfect. Ondanks het weer verliep alles perfect. Ik ben trots over deze race, en ik ben trots op het team. Ik ben trots dat de mensen rondom mij me meer dan 100% hebben gesteund. Dit is een emotionele dag voor me. Alles verliep perfect, zelfs met deze temperaturen, maar toen zagen we Lewis voorbij Glock gaan en vanaf dan beleefden we alles met een dubbel gevoel. Dat is nu éénmaal racen. Ik weet hoe ik moet winnen en verliezen. Dit is een dag uit mijn leven. Ik zal veel van deze dag leren maar nu ben ik heel emotioneel. Hopelijk kunnen we volgend jaar hier de titel vieren.

Lewis Hamilton:
Het is onmogelijk om iets te zeggen, ik ben nog steeds sprakeloos. Het is zo’n lange reis geweest, met heel veel steun van de mensen thuis. Het team heeft fantastisch werk geleverd, iedereen heeft iets opgeofferd. Ik ben zo blij dat we dit hebben kunnen presteren. Vlak voor de regen was ik op m’n gemak. M’n banden waren wel ver heen maar ik was snel genoeg om hen voor te blijven. Toen begon het te regenen en wou ik geen risico nemen. Wanneer Vettel me voorbij ging kon ik het niet geloven, in de laatste bocht ging ik nog voorbij Glock. Het was gewoon ongelofelijk. Het was de moeilijkste race van mijn leven. Toen ik over de lijn reed riep ik: “Heb ik’m!? Heb ik’m!?” en toen kwamen ze in bocht 1 op de radio zeggen dat ik de titel op zak had. Wat een droom!

By peter