Felipe Massa zal aanstaande zondag zijn laatste grand prix van Brazilië rijden. De Braziliaan zal nog één keer in actie komen voor zijn thuispubliek en wil niets liever dan op het podium finishen.

Uittredend Formule 1 coureur Felipe Massa heeft een bijzondere band met Interlagos. In 2006 en 2008 bracht Massa zijn thuispubliek in extase door de race met overmacht te winnen. De (toen) Ferrari coureur werd bejubeld alsof hij Ayrton Senna zelf was. In 2008 sleepte hij zelfs bijna de wereldtitel in de wacht in Sao Paulo. Enkele seconden waren Massa en de hele wereld ervan overtuigd dat hij de wereldkampioen was. Op het podium finishte hij in 2007, 2012 en 2014. Daarmee is Interlagos één van de meest succesvolle circuits voor Massa.

Aankomend weekend komt er dus een einde tussen het huwelijk Massa en Interlagos. De Williams coureur droomt ervan om nog één maal op het podium te staan op het Braziliaanse circuit.Ik heb twee keer gewonnen op Interlagos, en ben hier vaak op het podium gefinisht. Het zou mooi zijn als dat nog een keer zou lukken. Het zal niet makkelijk worden, maar ik zal er alles aan doen! Voor het publiek, en voor Brazilië. Aldus een strijdvaardige Massa.

De grand prix van Brazilië zal de één na laatste race zijn voor Felipe Massa. Het definitieve afscheid zal de Braziliaan in Abu Dhabi vieren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.