Max Verstappen op Yas Marina (Abu Dhabi) met Daniel Ricciardo in de achtergrond

Ik ben heel tevreden, zegt Max Verstappen direct na de race. Nadat ik laatste lag, na dat incident met Nico (Hülkenberg, red.) in de eerste bocht, om je dan weer helemaal naar voren te vechten, tsja, ik denk, dat dit het beste was dat we konden halen.

Max Verstappen over diens afwijkende strategie (hij startte net als teamgenoot Ricciardo op rode supersofts en stopte daarna nog maar één keer): Het is vrij logisch toch, dat mensen twee stops maken, omdat ze dan betere banden hebben en daardoor beter kunnen aanvallen. Dat was ook met Vettel het geval. Maar ik denk, dat het voor ons toch best een goede race was.

Wat gebeurde er nou precies na de start in de eerste ronde met Hülkenberg? Hulkenberg had een erg goede start en ik denk, dat hij daar op dat moment niet verwachtte, dat ik half naast hem zat.
Hij nam gewoon de bocht en ik kon geen kant meer op, maar ik zie het als een race-incident, dat kan gebeuren. Ik dacht: we beginnen weer achteraan en dan zien we wel waar we eindigen.
De één-stopper was oorspronkelijk niet het eerste plan, maar toen dacht ik bij mezelf: ik probeer gewoon zo lang mogelijk door te rijden en dat lukte gelukkig wel aardig.
Toen ik in tweede positie lag, probeerde ik zo lang mogelijk de rest achter mij te houden, totdat ze weer moesten stoppen en toen zag het er positief uit, dat heeft goed uitgepakt.

Met een terugblik op het seizoen 2016, dat vandaag zijn einde vond in de Grand Prix van Abu Dhabi: Het was een speciaal jaar voor mij en daar ben ik erg gelukkig mee.
Ik ben ook erg blij om met een goed resultaat het jaar af te sluiten.
Vooral na gisteren kan ik heel tevreden zijn met deze race.

Tenslotte: Ook wil ik Nico Rosberg feliciteren met het behalen van het kampioenschap. Hij heeft een goed seizoen gehad en hij heeft het verdiend!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!