Het grand prix-weekend in Brazilië zal van start gaan met twee reserverijders die kilometers mogen maken in een Formule 1-bolide. Haas zal GP3-titelkandidaat Charles Leclerc laten rijden, Renault zal GP2 coureur Sergey Sirotkin in de auto snoeren vrijdagochtend.

Bij het Haas F1 Team mag Esteban Gutierrez de eerste vrije training toekijken vanaf de zijlijn. Hij zal zijn wagen moeten afstaan aan het aanstormende talent Charles Leclerc. Het is niet de eerste keer dat de Fransman plaatsneemt in een Formule 1 wagen. Eerder dit jaar mocht Leclerc al een aantal trainingen rijden voor het Haas F1 Team, en in juli mocht hij een testdag afwerken voor Ferrari op Silverstone.

Ook Sergey Sirotkin mag opnieuw plaatsnemen in een Formule 1-bolide. De Rus kwam eerder dit jaar al in actie voor Renault tijdens de eerste vrije training in Sochi, en krijgt op Interlagos zijn tweede kans. Sirotkin zal plaastnemen in de wagen van Kevin Magnussen, die voor de derde keer dit jaar zijn wagen moet afstaan voor de eerste vrije training.

De eerste vrije training op Interlagos gaat vrijdagmiddag om 13:00 Nederlandse tijd van start.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.