De klok gaat komende nacht om 02:00 uur in Europa een uurtje vooruit. De nacht duurt dan een uurtje korter, de dag een uurtje langer.

Gelukkig begint de Grand Prix van Bahrein pas in de namiddag, maar voor sommigen zorgt de overgang van zomer- naar wintertijd voor een ‘jetlag-achtig‘ gevoel.

Edoch, het nut van deze zinloze handeling ontgaat mij totaal. Het is alleen maar lastig en veroorzaakt veel ongemak. Een van de reden is dat het zogenaamd een uurtje langer licht zou zijn, waardoor men energie bespaard.

In deze tijd van led-verlichting en dergelijke technische innovaties, een nutteloze exercitie.

Alle landen in de Europese Unie laten sinds 2002 de zomertijd in het laatste weekeinde van maart ingaan. Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok. In het laatste weekeinde van oktober is de zomertijd voorbij. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.

Weerstand tegen klok verzetten
Aan het verzetten van de klok komt in 2021 mogelijk een einde. Het Europees Parlement wil namelijk dat de lidstaten in dat jaar permanent op zomer- of wintertijd overschakelen. Op welke tijd Nederland dan over gaat, is nog niet bekend.

De regering wil in ieder geval dezelfde tijd hanteren als onze buurlanden.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!