Eerder schreef ik dat Charles Leclerc mogelijk de jongste coureur zou kunnen zijn, die zijn race vanaf pole mag starten.

21 jaar, 5 maanden en 15 dagen oud is Charles Leclerc, als hij morgen voor het eerst van pole position vertrekt in Bahrein. Net geen record voor de Monegask van Ferrari.

Die eer blijft bij zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die in 2008 in Italië pas 21 jaar, 2 maanden en 11 dagen oud was toen hij voor het eerst vooraan mocht vertrekken bij een Grand Prix.

Na afloop op de grid gaf Vettel hem alle eer; Charles heeft een geweldige job gedaan en hij verdient de pole!, zo meende de Duitser die zelf allang blij is dat Ferrari haar snelheid van de winter weer terug heeft.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!