Na klachten tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië, zullen er vanaf de Grand Prix van Bahrein extra startlichten geplaatst op de startgrid.

Vanwege de hogere achtervleugels van de 2019-auto, doken er problemen op met de zichtbaarheid van de startlichten. Pierre Gasly en Robert Kubica vertelden na die race dat ze de lichten niet konden zien.

Beiden zeiden dat ze bij de start daardoor moesten reageren op de reacties van de andere coureurs.

In Bahrein moeten die problemen verleden tijd zijn, want er worden extra lichten op de grid aangebracht. Die worden neergezet op een plek verder achteraan op het rechte stuk dan de hoofdinstallatie.

Dat moet ervoor zorgen dat ‘het signaal voor het begin van de race door alle coureurs duidelijk gezien kan worden, ongeacht de positie waar ze vandaan starten.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!