Fernando, hoe gelukkig ben je met de voorbereidingen van de eerste race?
F.A.:
 We zijn klaar voor Melbourne, sinds de launch hebben heel wat runs gehad, daardoor hebben we de R25 beter leren kennen, beter dan de vorige seizoenen. In onze laatste test in Barcelone hadden we nog een paar probleempjes omtrent de betrouwbaarheid, maar in deze periode van het jaar is dat normaal en het team heeft ondertussen hard gewerkt om het de baas te zijn. Ik denk dat we de wagen goed door hebben en we hebben goede vooruitgang gemaakt in de rijbaarheid en de prestaties.
Overall was het een succesvolle winter voor het team.

Wat is jouw beoordeling van de R25 na het testen?
F.A.:
 Ik ben nu meer zelfverzekerd met deze wagen. De wagen is gemakkelijk te besturen en je kan op de limiet rijden zonder dat je nare verrassingen moet verwachten. Het is een constante wagen.

Wat zijn je verwachtingen voor de R25 in Melbourne?
F.A.

Ik denk niet dat Melbourne het perfecte circuit is voor ons, andere circuits zullen onze wagen beter liggen, maar uitgaand van onze tijden tijdens het wintertesten, dan hoop ik dat we competitief zullen zijn.
Het geheim voor het weekend zal zijn�problemen vermijden. Niemand zal het zich kunnen veroorloven om �tracktime� te verliezen tijdens de eerste GP van het seizoen, met een nieuwe wagen op een circuit dat we eenmaal zien per jaar.
Je moet proberen om zoveel mogelijk rondjes te rijden, voor een goede setup en om te wennen aan het circuit.
Ik verwacht dat Ferrari nog steeds de nummer 1 zal zijn, McLaren was tijdens de wintertesten zeer sterk, ik denk dat dit onze twee rivalen zullen zijn.

Giancarlo, hoe kijk jij naar de eerste GP van het seizoen?
G.F.:
 Het ziet er goed uit voor ons, we hebben een sterk pakket, de R25 heeft heel wat kilometers afgelegd tijdens de winter en de setup is steeds beter en beter.
Ik heb vertrouwen in de wagen en ik ben zeer blij met het prestatieniveau.
Tijdens het testwerk zaten we steeds bij de top, hopelijk kunnen we dat nu omzetten.

Er zijn heel wat zaken verandert, wat is volgens u het belangrijkste?
G.F.:
 Volgens mij is de nieuwe bandenregel de grootste verandering. In de laatste tien of vijftien rondes zal de wagen moeilijker te rijden zijn omdat het achterste dan vlugger zal uitbreken, vooral door de slijtage van de banden. Het zal er op aankomen om zo weinig mogelijk fouten te maken.

Hoe doet de R25 het in deze omstandigheden?
G.F.:
: De bandenslijtage valt goed mee op deze wagen en in mijn Barcelona was ik in staat om mijn snelste ronde te rijden op het einde van mijn stints. De R25 is een stap voorwaarts op ieder gebied, maar vooral de stabiliteit achteraan is veel beter en de balans is constanter in de lange runs.

Wat zijn jouw verwachtingen voor Melbourne?
G.F.:
 Het Albert Park is niet mijn favoriet, maar mijn resultaten waren hier steeds goed en ik hou van de sfeer hier, ik ga naar Melbourne en hopelijk kan ik voor de overwinning vechten.

Bob (Bob Bell), ben je blij met de voorbereidingen van het team voor het 2005 seizoen?
B.B.:
 We zijn klaar voor Australi�. Sinds we voor het eerst de wagen hebben laten rijden hebben we al heel wat problemen verholpen, maar daarvoor dienen de wintertesten dan ook.
Er stond heel wat druk op ons, de wagen moet een lange afstand aankunnen en ook de banden moeten langer meegaan.
We hebben dan ook hard gewerkt om zo vlug mogelijk twee chassis af te hebben om deze problemen zo vlug mogelijk aan te pakken.
Bij de eerste run waren de prestaties bevredigend, dat gaf ons de mogelijk om ons te concentreren op de betrouwbaarheid.

Bandenbeheer is zeer belangrijk dit jaar, hoe gaat de R25 om met de banden?
B.B.:
 Het ziet er naar uit dat de wagen zacht omgaat met de banden. We hebben ook gezien dat de wagen op de lange runs competitief is, zelfs als de banden bijna aan het eind van hun Latijn zitten. Het is moeilijk om nu al een oordeel te vellen, maar ik denk we een even goede job doen als onze belagers.

Zijn de piloten tevreden met de wagen en hoe hij rijd?
B.B.:
 De informatie die we tot nu kregen was steeds positief. De R25 geeft hen het vertrouwen om agressief er een rondje uit te persen, maar hij geeft hen ook het vertrouwen om er consistent een raceafstand mee af te leggen. Een andere geruststellende factor is dat de wagen van meet af aan snel was en dat de wagen gemakkelijk af te stellen is.
Met weinig tijd voor handen tijdens een raceweekend is dit een belangrijke factor, zeker als je weet dat McLaren een derde wagen kan inzetten dat geen beperkingen heeft inzake banden en kilometers.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *