De Media Manager van de Grand Prix van Australi� heeft ontslag genomen. Met nog minder dan een week te gaan voor de start van de Grand Prix stuurde dit bericht schokgolven door de paddock. Geoff Harris zegt dat een overdreven bureaucratie de reden van zijn ontslag is. Hij werkte al acht jaar voor het bedrijf, maar hij heeft genoeg van het gebrek aan richting en leiderschap van Tim Bamford – de nieuwe CEO van het bedrijf.

De druppel die de emmer deed overlopen was het evenement dat geplant was met Mark Webber. De Australi�r ging in zijn Williams over de Sydney Harbour Bridge rijden. Maar de oorspronkelijke plannen voor de stunt zouden een PR ramp zijn geweest. Uiteindelijk was het aan Harris om het evenement fatsoenlijk te organiseren.

“Het ging ‘s werelds grootste media blunder worden.” Zei Harris achteraf.

Paul Stoddart is geschokt door het ontslag van Harris. Volgens hem was de man de kracht achter de Grand Prix.
“Hij is iemand die respect kreeg van alle teams, het is een groot verlies voor de motorsport van dit land.”

Volgens Bamford zal het publiek niks merken van het vertrek van Harris.
“We hebben een geweldig team hier, en we de beste GP van de wereld organiseren hangt niet af van 1 persoon. We zullen de tiende GP, de beste ooit, voor zichzelf laten spreken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter