Net als tijdens de twee vorige Grand Prix’s in Australi� en Maleisi�, heeft Robert Doornbos zich ook vandaag weer van zijn sterkste kant laten zien tijdens de vrije trainingen voor de GP van Bahrein. Met een 14e en een 19e positie in respectievelijk de eerste en tweede sessie, kon de Rotterdammer zich goed meten met zijn Jordan Grand Prix-teamgenoten. In de eerste training was de 2004 FIA International F3000 Rookie of the Year zelfs weer sneller dan Kartikeyan en Monteiro!

Robert Doornbos Op het 5,411 kilometer lange circuit te Sakhir reed Robert in totaal 49 ronden in zijn door Toyota aangedreven EJ15, waarbij hij de nadruk legde op het vinden van een goede set-up en het beoordelen van de twee typen banden die Bridgestone heeft meegenomen voor deze race. In de eerste training legde Robert 23 ronden af waarin hij voor langere tijd bijna de tijdenlijsten topte (P2), alvorens verdienstelijk als 14e te eindigen. In dit eerste uur van actie slaagde Robert er gemakkelijk in zijn teamgenoten Narain Karthikeyan (+ 0.334s) en Tiago Monteiro (+ 1.102s) voor te blijven.

Met nog eens 26 ronden achter zijn naam in de tweede sessie, sloot Robert de dag uiteindelijk af in 19e positie, waarbij hij zich netjes nestelde tussen Karthikeyan (P18) en Monteiro (P21).

“Vandaag was een goede en productieve dag. Ik heb echt genoten van deze uitdagende baan! Het hele team levert hier een goede job en we zijn duidelijk meer competitief dan in Maleisi�. Bridgestone heeft ook een goede band voor dit weekend meegenomen, dus alles ziet er positief uit. Het is jammer dat ik morgen niet achter het stuur mag kruipen!”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter