Renault heeft er een vrij succesvolle dag opzitten. Beide rijders konden hun programma zonder incidenten afwerken. Fernando Alonso eindigde de dag als tweede en is blij met de resultaten tot dusver.

“Ik maak me geen zorgen na de eerste dag. De balans van de wagen was vrij goed en we leken vrij snel. Maar we moeten zeer voorzichtig zijn met onze bandenkeuze. We hebben hier slechts 1 keer geracet en de weersituatie van vandaag is anders dan die van de Grand Prix. Momenteel is er nog vrij weinig grip op het circuit, maar dat zou tijdens de rest van het weekend moeten verbeteren.”

Giancarlo Fisichella was een beetje lager terug te vinden op de zevende stek. Ook hij was tevreden met het verloop van de dag.

“Mijn dag verliep vrij vlot. Er is nog steeds wat werk aan de balans omdat de wagen vandaag wat overstuurde. Maar alle andere aspecten lijken vrij goed te werken. Het was hier vandaag warm, maar na Maleisi� denk ik niet dat dit een probleem zal zijn voor de rijders.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter