Michael Schumacher wint op de omloop van Suzuka de Grote Prijs van Japan en kroont zich zo voor de derde keer in zijn carrière tot wereldkampioen Formule 1. Wat echter nog belangrijker is, is dat dit voor het eerst – en eindelijk – met Ferrari gebeurt, nadat hij zijn eerste twee titels (in 1994 en 1995) met Benetton veroverde. De Duitser werd vervolgens voor veel geld aangetrokken door de Scuderia om zo eindelijk de wereldtitel terug naar Maranello te halen. Het oorspronkelijke driejarenplan waar men van uitging nam uiteindelijk vijf jaar in beslag, maar de vreugde om het behalen van de titel is er niet minder om. Schumacher is meteen de eerste Ferrari-wereldkampioen sedert Jody Scheckter in 1979.

De Duitser vertrekt in Suzuka tevens vanop pole position, met naast hem op de eerste rij zijn Finse uitdager Mika Häkkinen (McLaren). De titelverdediger, die de enige is die Schumacher nog de titel afhandig kan maken, neemt de beste start en rijdt ook de eerste wedstrijdhelft aan de leiding. Het is echter eens te meer tijdens de pitstops dat de beslissing valt. Net zoals al vaker gebeurde, weet Schumacher ook nu van de pitstop van zijn tegenstander te profiteren om met een nog lichtere wagen enkele supersnelle rondjes te rijden, die hem in staat stellen om na zijn eigen tankbeurt als eerste terug de baan op te komen. Häkkinen verliest niet alleen tijd bij het dubbelen van achterblijvers, ook de lichte regenval speelt in zijn nadeel. De Fin zet nog alles op alles en kruipt in de slotronden alsmaar dichter richting de Ferrari, doch het slotoffensief komt te laat. Schumacher gaat met een kleine voorsprong als eerste over de meet en haalt zo eindelijk na 21 jaar opnieuw de titel binnen voor de Scuderia.

De rest van het peloton speelt in Suzuka een anoniem bijrolletje. David Coulthard en Rubens Barrichello bevestigen in de tweede McLaren en Ferrari eens te meer de totale dominantie van de twee topteams ten opzichte van de rest van het deelnemersveld in 2000, terwijl Jenson Button (Williams) en Jacques Villeneuve (BAR) de laatste punten scoren.

Met nog één wedstrijd te gaan heeft Schumacher nu 12 punten voorsprong op Häkkinen. Het constructeurs-WK is nog onbeslist en zal pas in Maleisië zijn ontknoping krijgen. Voor Ferrari is het doel dat men zich al een paar jaar stelde echter eindelijk bereikt. De ban bij de Scuderia is met deze eerste titel in 21 jaar definitief gebroken, want Michael Schumacher zal ook de volgende vier wereldtitels (2001, 2002, 2003, 2004) behalen en het roemruchte Italiaanse team de meest succesvolle periode uit zijn hele geschiedenis bezorgen.

By SDG