Pastor is het zat!

De Venezolaan, vorig jaar nog winnaar van de Spaanse Grand Prix, wist dit seizoen alleen in Hongarije met veel pijn en moeite een puntje te pakken. Pastor ging op P10 over de finish. En dat kan de trotse Zuid-Amerikaan niet meer trekken.

Ik blijf liever thuis, dan weer zo’n seizoen te moeten meemaken., zo riep Maldonado uit. Ik heb moeite om gemotiveerd te blijven. Ik wil graag meer dan dit. Alleen meedoen is niet genoeg voor mij.

Op zich is dat een goed instelling. Wie wil slagen in de Formule 1, moet willen strijden en kampioen willen worden. De realiteit leert ons ook dat je van je materiaal afhankelijk ben. Pastor had zich na vorig jaar meer voorgesteld van 2013. En dat valt hem vies tegen.

Het is erg teleurstellend om momenteel voor een plekje in Q2 te moeten knokken. Ik ben niet hier om met Valtteri Bottas te vechten. Ik vind hem een prima coureur, maar ik wil het tegen de grote jongens kunnen opnemen en heb vorig jaar in Barcelona aangetoond dat ik helemaal klaar ben voor het winnen van races.

En de timing kon niet slechter, want het is de vraag of het team zelf ook verder wilt met de Venezolaan. Pastor Maldonado riskeert immers de financiële steun van zijn sponsor PDVSA te verliezen, hetgeen een verlies betekent van ongeveer 15 miljoen dollar.

Of Williams dan nog verder wilt met Maldonado valt te betwijfelen…