Geen Ralf Schumacher in Monza! De Duitser heeft deze morgen forfait gegeven voor de Italiaanse Grote Prijs en wordt vervangen door Marc Gen�, de testrijder van het team.

Schumacher kreeg nochtans donderdag toestemming om deel te nemen van FIA dokter Professor Sid Watkins.

Blijkbaar is de blessure die hij bij zijn crash vorige week opliep toch serieuzer dan aanvankelijk werd gedacht.

Sam Michael:

“Ralf voelde zich niet zo goed vorige nacht dus namen we de beslissing om niet te racen dit weekend. We namen deze beslissing vanmorgen om Marc Gen� zo veel mogelijk in de wagen te kunnen laten rijden alvorens de kwalificatie. Sinds 2000 reed hij geen enkele race meer maar hij heeft veel kilometers gereden tijdens het testen.

De race zal op zich geen probleem vormen voor Marc denk ik, omdat het een lange afstand is. Hij zal echter moeten wennen aan het kwalificatiesysteem. “

Ralf Schumacher lag 14 punten achter op zijn broer, tevens WK leider. De beslissing om niet deel te nemen aan de race van zondag is meteen ook het einde van zijn titelaspiraties.

De laatste maal dat Marc Gen� in een Grote Prijs aantrad was Maleisi� 2000 voor Minardi.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter