Jos Verstappen, een boezemvriend van Michael Schumacher, zegt geen idee te hebben wat er mis is met de wereldkampioen. Niet alleen is Ferrari in mindere doen, ook is de Braziliaan Rubens Barrichello de laatste drie Grand Prix’ telkens sneller in de kwalificatie.

“Als dat zo blijft kan hij zijn helm beter in de wilgen hangen”, aldus de Limburger op Monza.  “Ik weet ook niet wat er met Schumacher aan de hand is. Wij praten niet over die dingen. Misschien dat Michael wel t� graag wil en daardoor te goed zijn best doet. Overdriving noemen ze dat ik het Engels.”

Verstappen verborg zelf de teleurstelling over zijn eigen mechanische problemen in de eerste kwalificatie. Hij kwam niet eens de pits uit en zette geen tijd neer. Het ongemak werd volgens hem mogelijk veroorzaakt doordat het Minardi-materiaal te lang moet worden gebruikt. Juan Pablo Montoya was de snelste in de Williams-BMW (1.20,656), gevolgd door Barrichello (1.20,784). Schumacher bleef een halve seconde achter bij zijn teamgenoot, maar eindigde wel als derde. Schumacher heeft zijn voorsprong in de WK-stand op Montoya tot ��n punt zien slinken. Raikkonen, die twee punten achterstand heeft, eindigde als vijfde.

Verstappen zegt eveneens verbaasd te zijn door de tegenvallende resultaten van zijn voormalige teamgenoot Justin Wilson, die halverwege het seizoen naar Jaguar vertrok. Wilson trainde gisteren als 15de, liefst 1,6 seconde achter zijn teamgenoot Mark Webber (zesde in 1.21,966).

” Die overstap is misschien de grootste fout in zijn leven. Het is nooit goed een paar races voor het einde van het seizoen over te stappen”

Bron: AD

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter