In de Formule 1 is een foutje snel gemaakt. En als er nu net een foutje in de nieuwe kwalificatiemethode voorkomt verlies je meteen een plaats of vijf, zes, in de meeste gevallen zelfs je hele kwalificatieronde. Met het vorige systeem kon je een fout nog wegwerken, nu niet meer. Hoewel de coureur er soms niets aan kan doen. En in dat geval kunnen we vandaag Fernando Alonso meerekenen.

De Spaanse winnaar van Hongarije ging net op de limiet door de eerste chicane, maar toen blokkeerde de tractiecontrole. Alonso kon de wagen niet meer tegenhouden en draaide 230� rond. Desondanks besliste hij om zijn ronde af te maken, maar wel aan een slakkengangetje om zo 19.442 seconden trager te zijn dan polesitter Micha�l Schumacher. Daardoor moet hij morgen helemaal achteraan de startgrid plaatsnemen.

“Er is eigenlijk niet veel te zeggen, om eerlijk te zijn. Ik ging door de eerste chicane zoals al de ronden voordien, maar toen ik accelereerde weigerde de tractiecontrole alle diensten en ik spinde. Zoals je kan verwachten ben ik teleurgesteld, maar morgen is een andere dag en in de loop van het seizoen is reeds getoond dat je punten kan pakken als je achteraan start, dus het is nog niet gedaan.”

Alonso�s teamgenoot Jarno Trulli deed het dan weer uitstekend voor eigen publiek. Hij zette net na de fout van Alonso een zesde tijd neer, achter de vijf toppers. Trulli was er uiteraard tevreden mee.

“Het was een goede ronde en ik ben blij met het resultaat, zeker hier in mijn thuisrace. Ik kon denk ik wel een beetje sneller: de bolide had het potentieel een stukje sneller te zijn. De wagen had een goede balans en de nieuwe motor ging uitstekend: vanuit de positie als coureur voel je het verschil. Ik ben er zeker van dat we morgen punten kunnen scoren.”

Pat Symons, de Executive Director of Engineering (zoals dat genoemd word), voegde daaraan toe:

“Een uitstekend resultaat voor Jarno, die ons een betere startpositie gaf dan we verwacht hadden. De nieuwe Michelin-banden presteren heel goed in een raceritme en de goede startplaats geeft ons vertrouwen voor morgen. Fernando, langs de andere kant, was heel ongelukkig. Er bleek een technisch probleem te zijn toen hij zijn ronde begon, dat uiteindelijk alle tractiecontrole verhinderde. Zonder enige waarschuwing van dit probleem, verloor hij de controle toen hij uit de eerste bocht kwam.”

Denis Chevrier, de Engine Operations Manager, besloot uiteindelijk:

“Het zijn gemengde gevoelens voor het team na de kwalificatiesessie. Jarno zijn resultaat plaatste ons in een competitieve positie voor de race, terwijl Fernando een probleem kende dat het een beetje moeilijker zal maken voor hem. In het algemeen denk ik dat we beter zullen presteren in de race dan in de trainingen vrijdag, en tenminste een van onze coureurs kan morgen gaan vechten voor punten.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter