Het Minardi F1 Team heeft bevestigd dat ze geen gebruik zullen maken van de derde wagen dit weekend. Sinds de Grand Prix van Turkije werd die positie verleend aan de Italiaan Enrico Toccacelo, maar die reist voor het weekend naar Brands Hatch om zijn nationale kleuren te verdedigen in de A1 Grand Prix of Nations. Er wordt ook geen vervanger voor Toccacelo aangeduid, waardoor al het werk nu zal worden verricht door de twee vaste coureurs, Christijan Albers en Robert Doornbos. De twee Nederlanders zullen hun uiterste best moeten doen, willen ze een racezitje voor volgend seizoen behouden. Sinds twee weken geleden is Red Bull de nieuwe eigenaar van Minardi, en zij zullen niet voortwerken met de Nederlanders.

Intussen is het team vastbesloten om in deze laatste drie races een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, als een soort afscheid ter ere van Paul Stoddard. De Australi�r bracht het hoofd van Minardi weer boven water sinds het eind 2000 zo goed als failliet was. Men droomt in Faenza stil van een achtste plaats, wat ��n puntje zou opleveren, maar dat zal helemaal niet gemakkelijk worden. Vorig jaar eindigde Zsolt Baumgartner en Gianmaria Bruni respectievelijk zestiende en zeventiende, de laatste achtste plaats van een Minardi in een ‘normale’ race was in handen van Pierluigi Martini, nu al elf jaar geleden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter