Na het podium in Spanje, volgde de deceptie in Monaco. In de derde vrije training schreef Max Verstappen zijn auto af.

Door een groot probleem met de versnellingsbak werd het onmogelijk om de auto op tijd klaar te hebben en deel te nemen aan de kwalificatie voor de Nederlander.

Dit tot grote frustratie van Horner en Marko. De auto was gehele weekeinde het snelst, en twee Red Bulls op de eerste startrij was een zekerheidje. Laat staan een mooie een-twee finish.

Volgens teambaas Christian Horner heeft Max daarom ook een keiharde les geleerd. Hij moet stoppen met het maken van deze fouten. Hij had een geweldige wagen dit weekend en had op de eerste startrij kunnen starten.

Het is zo onnodig. Ook deze crash kwam voort uit pure ongeduld‘, begint Dr. Helmut Marko zijn kijk op de gang van zaken. Max wil altijd laten zien dat hij de snelste is, terwijl dit soms helemaal niet nodig is. Resultaten behaal je pas op het moment dat je de finishlijn passeert.

Terwijl Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz Daniel Ricciardo persoonlijk feliciteerde met het behalen van de tweede pole position uit diens loopbaan, kan Verstappen na de race een gesprek met de staf tegemoet zien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!