Het komt niet vaak voor dat een jonge coureur een stoeltje in de Formule 1 afwijst, maar de Rus Artem Markelov heeft zo zijn argumenten.

Artem kwam recent nog in het nieuws door de hoofdrace van het Formule 2-weekeinde op het stratencircuit van Monaco te winnen.

Op de vraag van het Russische SportFM of hij Bij Toro Rosso eventueel Brendon Hartley zou willen vervangen, maakt hij zeer stellig duidelijk dat er geen haar is op zijn hoofd die daaraan denkt:

Ik stap echt niet vrijwillig in bij Toro Rosso. Helmut Marko weet namelijk als geen ander hoe hij een Formule 1-carrière om zeep kan helpen en daar heb ik op dit moment echt geen trek in.

Ongetwijfeld spookt de behandeling van landgenoot Daniil Kvyat door het hoofd van Artem.

Voor de Grand Prix in Barcelona 2016 werd Kvyat terug gezet naar Toro Rosso. Max Verstappen won toen meteen in zijn eerste race voor Red Bull Racing. Kvyat herstelde nooit meer van die degradatie en worstelde met zijn auto en toenmalig teamgenoot Carlos Sainz jr., voordat hij als oud vuil op de keien werd gegooid.

Tegenwoordig zit Daniil Kvyat achter het stuur als F1-testrijder voor Ferrari.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!