Vlaming Stoffel Vandoorne had meer van de kwalificatie in Monaco verwacht dan P12. De Vlaming strandde door problemen in Q2.

Vandoorne was in de trainingen sneller dan teamgenoot Fernando Alonso, maar in de kwalificatie liep het niet helemaal naar wens.

Vlak voor de kwalificatie ontdekten we een probleem aan de auto en we hadden geen tijd om dat nog op te lossen, want de versnellingsbak had dan eraf gehaald moeten worden. Daardoor was de balans niet 100% en dat koste me heel veel tijd., zo legt Vandoorne uit voor de camera van Ziggo Sport.

Vanaf startplek P12 heeft Stoffel een vrije bandenkeuze, wat een voordeel kan zijn. Ik ga zeker niet op de hypersofts starten. Dat is niet de beste raceband. Hopelijk kunnen we op een andere compound het verschil maken. Inhalen wordt sowieso heel moeilijk hier.”
, zo besloot Vandoorne.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!