Op het forum is het eerder door uw scribent geopperd. Geen moeilijk gedoe met de Fuel Flow-meter, maar gewoon iedereen 100 kilo brandstof en ze zoeken het maar uit!

Dat gedoe met 100 kilo per uur…dat dus wil zeggen dat als je gedurende een race zo’n 98kg. gebruikt, maar gedurende twee ronden de fuel flow overschrijdt, je gediskwalificeerd wordt?! Een ‘aparte’ regel. Geef ze 100 of 125 kilo en laat ze het maar uitzoeken.

Dat schreef ik eerder in het topic. Red Bull is een van de teams welk hetzelfde pleitte om de auto’s gewoon 100 kilo brandstof te geven en meer niet.

Maar bij de FIA ziet men dat niet zitten, en wel uit oogpunt van ‘veiligheid‘?! Als je geen limiet hebt, is het aantrekkelijker om bij de start maximaal t te verbruiken en daarna kalmer aan te doen richting de finish., zo begon FIA-afgevaardigde Fabrice Lom zijn betoog.

Er zullen daardoor tijdens één ronde enorme snelheidsverschillen ontstaan en dat kan eveneens gevaarlijk zijn. Het vereist ook een manier van rijden die niet echt bij de Formule 1 past.

Dat laatste bevreemd uw verslaggever? ‘Een manier van rijden dat niet bij de F1 past‘?!

Volgens mij is het juist de bedoeling dat men zo snel mogelijk de vereiste rondes verrijdt. En de Fuel Flow-meter draagt in wezen niets bij aan de spektakel van de sport, want nu gaat men na 5 rondjes de Engine Mapping al aanpassen om het kalmer aan te doen.

Vreemd dat Fabrice Lom het op de veiligheid gooit, terwijl we volgend jaar geen bandenwarmers hebben. Het verbod is een terechte maatregel, naar mijn immer bescheiden mening, want de coureurs moeten zélf de auto op de baan houden.

Laat hen dan ook zelf hun race indelen. Dat ging in de jaren 1980 ook goed…[en soms fout].