Robin Frijns dreigt steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen bij Sauber, zeker na een invasie van Russische investeerders.

Monisha Kaltenborn:Door de omvang van deze overeenkomst wisten we dat het een tijdje ging duren en raakten we niet terneergeslagen door de berichten in de media. We concentreerden ons op dit akkoord. We zijn al langer met deze partners bezig. We hebben nooit gedacht dat we zonder deze uitweg niet zouden overleven. We hebben vaker moeilijke tijden beleefd en zijn er altijd sterker uit gekomen. We hadden andere opties, maar waren en zijn van mening dat dit de beste oplossing voor ons team is.

Naar de immer bescheiden mening van uw scribent is dit eerder een hoop blabla. Sauber stond er zeer slecht voor, getuige de ongeduldige toeleveranciers die klaagden over gebrek aan communicatie van het team uit Hinwil.

Sauber zou tevens bezorgd zijn over de huidige status van Robin Frijns. De jonge Nederlander raakte zijn stoeltje bij GP2-renstal Hilmer Motorsport kwijt aan Adrian Quaife-Hobbs. Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn vertrouwde Autosport toe:Robin bevindt zich in een lastige situatie, duidelijk. In deze fase van zijn loopbaan moet hij kilometers maken en ervaring opdoen. We gaan binnenkort met hem in gesprek om over de situatie te praten.

Praten? Waarover? Uw scribent krijgt hier een unheimisch gevoel van. Het is een feit dat de Rus Sirotkin wordt klaargestoomd voor zijn F1 debuut, maar Sauber zal nooit 2 debutanten naast elkaar zetten, einde verhaal dus voor Frijns?

Of….Frijns zal voortaan op de vrijdag worden ingezet? Sirotkin heeft geen superlicentie en mag dus niet op de vrijdagen rijden. Laten we helemaal positief blijven, dan komen we op het feit dat Kaltenborn ingaat op de persoonlijke situatie van Robin Frijns met betrekking tot zijn activiteiten buiten zijn reserverol bij Sauber, zijn exit in de GP2.

Ze zegt werkelijk helemaal niets over zijn toekomst bij Sauber zelf. Oftewel, ze gaan opnieuw kijken wat ze voor Robin kunnen betekenen om ervoor zorgen dat hij kilometers blijft maken en ervaring blijft opdoen.

Met andere woorden, bij Sauber heeft men het nog steeds belang om Frijns te helpen in zijn ontwikkeling als coureur? We hopen dat dit laatste het geval is…