Daniel Ricciardo maakt kans om volgend jaar naar Red Bull vertrekken als opvolger van landgenoot Mark Webber. Franz Tost is van mening dat zijn coureur nog wat langer moet rijpen om bij een topteam als Red Bull aan de slag te kunnen.

Daniel is een zeer talentvolle coureur die zijn snelheid al een paar keer heeft bewezen. Hij heeft ook een groot technisch verstand en is inmiddels veel agressiever geworden. Ik zou me niet kunnen bedenken waarom hij niet bij Red Bull zou slagen., aldus Tost in gesprek met Speed Week. Persoonlijk zou ik hem echter nog liever een jaar bij Toro Rosso zien rijpen om nog meer ervaring op te doen.

We hebben het hier wel over Red Bull, de kampioen van de afgelopen drie seizoenen. Daniel heeft nog nooit op een Formule 1-podium gestaan, laat staan een race gewonnen. Dat is ook wel logisch, want onze auto was daar niet goed genoeg voor. Dat zou het enige negatieve zijn dat ik kan bedenken. Misschien komt zijn kans een jaar te vroeg., aldus de teambaas die ook Vergne zou willen behouden voor 2014.