Nu is het tijd voor vakantie voor [bijna] alle medewerkers in F1. Tijd om zich op te laden en voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Maar niet iedereen zal kunnen relaxen. Bij Ferrari zijn er de nodige scheurtjes waargenomen in de samenwerking tussen het Italiaanse icoon en stercoureur Fernando Alonso.

Ferrari-president Luca di Montezemolo toonde zich geïrriteerd over de kritiek van Fernando Alonso na afloop van de Hongaarse Grand Prix. Alonso ‘waagde‘ Ferrari in bedekte termen te bekritiseren, toen een journalist van het Spaanse Marca aan de Spaanse tweevoudig wereldkampioen vroeg wat de best man nodig had om weer een rol te kunnen spelen in het WK [Dit naar aanleiding van zijn verjaardag].

Een andere auto., was -onder andere- het antwoord van Alonso. De Ferrari rijder vertelde tevens dat Red Bull, Lotus en Mercedes momenteel beter waren dan Ferrari. En dat alles schoot Di Montezemolo kennelijk in het verkeerde keelgat.

We moeten het gat dichten, zonder negatieve opmerkingen direct na een race. Hoewel ze begrijpelijk zijn, heeft niemand er iets aan. Dat was een referentie naar de laatste uitspraken van Fernando Alonso, die niet werden geapprecieerd door Di Montezemolo of de rest van het team”, aldus Ferrari op haar eigen website.

U mag dat indirect zien als uitspraken gedaan door Luca di Montezemolo. De CEO vond het ook nodig om Alonso daarom te berispen, terwijl het nog altijd Ferrari is die niet in staat blijken om een fatsoenlijke auto af te leveren.

Alle grote kampioenen die voor Ferrari hebben gereden, hebben altijd de belangen van het team boven hun eigen belangen gesteld., zo meende Di Montezemolo.

Alonso eindigde in Hongarije op P5 terwijl het team terug viel op een oude specificatie, omdat de onlangs geïntroduceerd updates in de afgelopen races niet hadden gewerkt. Dit tot frustratie van Alonso? Zo lijkt het wel. De Spanjaard heeft sinds de Spaanse Grand Prix in mei geen race meer gewonnen, hoewel hij nog steeds op de derde plaats in het klassement staat.

Ook Fernando gaf een waarschuwing af, namelijk dat Ferrari na de zomerstop minstens een halve seconden diende te vinden. Anders hoefde het niet meer voor het WK.

En toen kwam het gerucht voorbij dat Alonso wellicht kandidaat is om Webber bij Red Bull Racing op te volgen…