Robin Frijns stond al langer in de belangstelling van Formule 1-teams. Nu heeft Sauber de Limburger als eerste renstal gestrikt voor een officiële rookie-test begin november op het circuit van Abu Dhabi.

De test met Sauber wordt echter niet de eerste kennismaking van Frijns met de Formule 1. In juli jl. mocht het talent al plaatsnemen in de RBR uit 2010 van Vettel op de Moscow Raceway in Rusland. Ook al betrof het een demonstratie, de sensatie was er niet minder om voor de 21-jarige: Dat was een geweldige belevenis, maar is natuurlijk niet te vergelijken met een echte Formule 1-test., zegt Frijns, die zich van elk commentaar onthoudt betreffende de test met Sauber.

Laat ik het zo zeggen: ook de mensen in de Formule 1 beginnen op me te letten. Dat is natuurlijk mooi, maar ik wil met voorlopig toch vooral concentreren op het kampioenschap in de Formule Renault 3.5.

Frijns leidt die titelstrijd, die samen met de GP2 wordt gezien als het voorportaal van de Formule 1. In dat verband kan Frijns nog een test voor zichzelf verdienen in Abu Dhabi. Die is namelijk weggelegd voor de kampioen in de Formule Renault 3.5-klasse en behelst een testdag in de Red Bull Racing-bolide van dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.