De hoofdrace in de GP2-klasse op het circuit van Monza is zaterdag voor Giedo van der Garde uitgelopen op een enorme deceptie. De coureur van Caterham Racing was daags na zijn sterke optreden in de kwalificatie vanaf de eerste startrij (P2) aan de race begonnen, maar al in de eerste bocht viel het doek vanwege motorische problemen.

Dit is dramatisch en ontzettend frustrerend, reageerde Van der Garde meteen na zijn uitvalbeurt. De McGregor-coureur had vooraf nog gehoopt belangrijke punten te kunnen scoren voor het kampioenschap, maar daar kwam door een defecte oliepomp niets van terecht. Juist als je de punten heel hard nodig hebt, gebeurt dit. Dit is écht dramatisch.

De race werd gewonnen door de Italiaan Lica Filippi. Nigel Melker eindigde op de 11e plaats. Omdat de Nederlander als een van de laatste coureurs naar binnen ging voor een pitstop, reed hij enige tijd aan de leiding. Uiteindelijk greep Melker dus net naast een plaats in de top-10. In het kampioenschap bezet Van der Garde na 21 van de 24 races de vijfde plaats met 141 punten. De stand wordt aangevoerd door Davide Valsecchi uit Italië met 212 punten.

Van der Garde, dit seizoen tevens testcoureur voor het F1-team van Caterham, zal als gevolg van zijn vroege uitvalbeurt zondag in de sprintrace achteraan het veld moeten starten. Van der Garde: We gaan eerst maar eens kijken wat er exact met de auto aan de hand is. Meteen bij de start begon hij al te stotteren en in bocht één stopte hij ermee. Ik baal hier verschrikkelijk van.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *